Insight Interieurarchitecten BNI

Onze werkwijze

We vinden het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten. Goede afspraken leiden tot daadkracht met richting, zonder discussies achteraf. Aan de hand van een kennismakingsgesprek praten we over uw identiteit en ambities en de toegevoegde waarde die we u kunnen bieden. Samen bakenen we ons bijdrage af voor dat we beginnen.

Richting en ideaalbeeld [concept]

Het bepalen van uw identiteit en uw ambities is het vertrekpunt. Niet alleen voor uw omgeving, maar voor alle middelen waarmee u of uw organisatie zich manifesteert.

In woord en beeld creëren we, vanuit diverse contexten, een ideaalbeeld voor uw omgeving. Dit ideaalbeeld noemen wij een concept waarbij in kernkreten en beeld wordt uitgedragen wat we met uw omgeving willen bereiken.

Ontwerp [voorlopig ontwerp, definitief ontwerp]

In de ontwerpfases gaan we de diepte in. We werken vanuit u en de gebruiker van de omgeving. De mens is bij ons altijd het vertrek- en eindpunt. Samen ontwikkelen we een praktisch en een esthetisch programma van eisen dat voor of soms zelfs door het ontwerpproces ontstaat.

Bij elke fase is het ideaalbeeld het vertrekpunt. Dit vertalen we van een schetsontwerp naar een definitief ontwerp om het vervolgens voor de uitvoering aan te scherpen.

Ons team van interieurarchitecten en vormgevers kan als geen ander zich verplaatsen in u en uw doelen. Het ideaalbeeld dat we hebben neergezet vertalen we met onze creatieve inslag binnen de kaders die er zijn. We houden elkaar scherp en zijn positief kritisch, naar elkaar en alle betrokkenen.

Sturing [technische ontwerp, uitvoering]

Het zijn vaak de kleine details die het oog aantrekken. Daarom vinden wij het belangrijk om het ontwerp in deze fases niet los te laten. We blijven het concept bewaken, zoomen in op de details en zorgen dat ook in deze fases het ideaalbeeld overeind blijft, zonder dat we de werkelijkheid uit het oog verliezen.

Behoud [nazorg]

We hebben met z’n allen iets neergezet waar we trots op zijn! Maar wat nu? Kwaliteit leveren is één, kwaliteit behouden is minstens zo belangrijk. Als u stuurt en acteert op visie is het belangrijk regelmatig te evalueren om het ideaalbeeld in stand te houden of nog beter te benaderen. Om ervoor te zorgen dat u op de juiste weg blijft, maken we afspraken en zetten we acties uit voor de lange termijn.

We werken volgens de DNR en onze interieurarchitecten zijn allen ingeschreven bij het SBA architecten register.